top of page

De toekomst van het CDA...

De toekomst van het CDA:

 

https://opiniez.com/2018/12/09/analyse-elitaire-buma-splijt-het-cda/rutgervandennoort/

''Gezien de polarisatie ligt het grootste electorale gat exact in het midden. En hoewel het tegenwoordig moeilijk is om het midden aan te geven gaat het hierbij om een realistisch kritisch geluid waarbij de stem van de middenklasse wordt vertolkt.

 

Dus natuurlijk moet Nederland bewegen rondom het thema klimaat, maar doe het met mate. Beperk de immigratie drastisch, maar houdt de grenzen open voor vluchtelingen. Blijf binnen de EU, maar alleen als Brussel hervormd wordt. Zorg voor betere lonen, maar jaag de multinationals niet weg en vier de Nederlandse cultuur, maar sta open voor de weg van de geleidelijke aanpassing.

Wanneer pakt Wopke door?

 

Om deze koers te gaan pakken is een nieuwe wind nodig binnen het CDA. Het is kraakhelder dat de conservatieve realisten hierbij het voortouw moeten nemen. Buma moet zo snel mogelijk vervangen worden door Wopke Hoekstra, waarbij een heldere realistische koers dwars door het midden wordt ingezet. Zonder deze ingreep verliest het CDA bij de aankomende verkiezingen opnieuw terrein en kunnen ze zich samen met de VVD en D66 voegen bij de PvdA.

 

De komende maanden worden cruciaal voor de toekomst van het CDA.''

Allemaal holle frasen/ retoriek:

https://www.cda.nl/rutger-ploum/toekomst-cda-181216/

"Rutger gaat werken aan een veelzijdig CDA. Een CDA dat luistert naar de ideeën en meningen van de leden. Met herkenbare, maar opgepoetste uitgangspunten. Een partij die er voor alle mensen is in de samenleving. Daarom zet Rutger vol in op Verdiepen, Vernieuwen en Verbreden:"

Geachte lezer van deze website: heeft u er wat van gemerkt? Als boer/tuinder/visser? Als christen; met hele wijken in Nederland nu Islam, en de binnensteden van de 4 grote steden al voor méér dan de helft niet-westers? Amsterdam is een shithole geworden, met 's nachts kotsende britten, wietrokenden afrikanen, dealende marokkanen, massa's toeristen ameriken die hier even losgaan, etc etc. is dat 'christelijk'?

Van Toorenburg verdedigt hartstochtelijk (en dom) Marrakech, een ander het Klimaatakkoord, referendum werd afgeschaft want je moet de burger geen inspraak geven want die is dom, en europees gezien nóg meer afrikanen hier naar Nederland, ziekenhuizen dicht onder De Jonge's verantwoordelijkheid, enz enz.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-toekomst-van-het-cda/

"Na veel tegenslagen lijkt het CDA eindelijk weer een stabiele partij. Een fractie met veel nieuwe gezichten als Mona Keijzer en Pieter Omtzigt en adviesrapporten van de commissies Frissen en Rombouts moesten ervoor zorgen dat het CDA zichzelf opnieuw uitvond. 

Maar is er daadwerkelijk een cultuuromslag bereikt binnen de partij? Gaat het CDA als vanouds scoren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 of is het voorgoed gedaan met de dominantie van de christendemocraten in de Nederlandse politiek?

Op het partijcongres zaterdag evalueren fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en partijvoorzitster Ruth Peetoom de veranderingen in de partij. Wat is er nu wezenlijk veranderd binnen het CDA en is er al vooruitgang zichtbaar? Vanavond in de uitzending reageert cda-watcher Pieter Gerrit Kroeger. Volgens Kroeger blijft het CDA nog zeker "vijf jaar een stille partij." "

bottom of page