top of page

Het CDA werd slap...

Het CDA werd slap….

 

Vroeger had je Ruud Lubbers. Daarna Eelko Brinkman en Jaap de Hoop-Scheffer. Beiden niet charismatisch. En ook niet echt meer doorpakkend op dossiers. Daarna kwam Balkenende. Die had het nog over een VOC-mentaliteit. Het was een tijdelijk opleving, maar er werd veel weggegeven aan de PvdA van Wouter Bos. Daarna kwam dan Buma. Hij is de brave burgerman. ‘Traditioneel-gezins’-hoofd. Maar.. nóg meer: middle of the road, continue consensus, bedachtzaam, zoekend naar woorden. Hij moet de linker-en rechtervleugel van de partij bijelkaar houden.

 

Maar daarmee werd het CDA veel te slap. Ze zijn nietszeggend geworden. Geen daadkracht.

Waar staan ze eigenlijk voor? Ze verkwanselen ons land. Ze ‘staan’ niet meer genoeg voor ons land, onze normen en waarden. Gematigde en liberale/seculiere moslims zijn geen probleem, maar zijn ze wel genoeg tégen Islamisme? Islam is welkom bij het CDA, want ‘is ook God, alleen heet ie dan Allah’. Maar afwijzing van het moslim-geweld in de wereld hoor je dan natuurlijk niet meer. En in het Islamisme zijn christenen ‘christen-honden’. Dat maakt ze ongeloofwaardig. Pim Fortuyn werd er heel boos om, hij kon tóen al niet meer tegen die slapte.

Ik hoor het CDA nooit eens over St. Open Doors; de christenen-vervolging in de wereld. Raar…Idem over Christenen voor Israël, en het Leger des Heils. Dat maakt ze ongeloofwaardig. Pim Fortuyn werd er heel boos om, hij kon tóen al niet meer tegen die slapte.

Het CDA is ook nauwelijks zichtbaar. Wie kan 1 maatregel of voorstel van hen herinneren? Ja alleen als het belachelijk gemaakt kan worden, zoals de oproep wat vaker ‘goedemorgen’ te zeggen.

 

Zelfs hun eigen christelijkheid verdedigen ze niet. Liegen CDA-ers niet? Vanwege de 10 geboden uit de Bijbel? Jawel hoor, net zo makkelijk. Zie Mona Keijzer over de energiekosten voor de nederlandse huishoudens in 2019. Zelfs een excuus kon er niet van af. Jan-Kees de Jager beloofde ons dat we het geld, uitgeleend aan Griekenland, terugkregen, MET rente. Blijkt totale onzin. En dat

wist hij gerust toen al hoor.

 

Wat is er dan uberhaupt christelijk aan die partij, de mensen? Ze maken zich ook al niet eens meer sterk voor de Zorg. Bejaardentehuizen zijn dicht, en de rest van de zorg heeft de overheid over de schutting gegooid naar de gemeentes. Gezin als hoeksteen van de samenleving? Hoezo, waar-door? ‘Voor een land dat we door willen geven’: aan wie dan? Jullie kinderen en kindskinderen; in wat voor land komen die straks terecht?

Christenen over de hele wereld worden aangevallen. Zie de witte boeren in Zuid-Afrika. Ze doen er niks mee: ‘maar niet over praten’..

Wordt er nog netjes gestraft in Nederland? Nee hoor; we doen taakstraffen. Lekker christelijk weer.

Maar als je mobieltje gestolen is na een verkrachting, en je weet waar de dief woont, dan doet de politie er niks mee. Is dat ‘gerechtigheid’. God strafte toch ook gewoon?

 

Het is bij het CDA echter allemaal: ‘God is liefde’, en ‘keer de andere wang toe’. Rentmeesterschap over de aarde is vervangen in ‘reparatie’. Als God bestaat en volgens de Bijbel de hemel en aarde geschapen heeft, en daarin zelfs een nieuwe belooft, dan hoeven wij hem toch niet te gaan repareren? Natuurlijk moeten we netjes leven. Maar ‘repareren’?? Dan moet je kijken naar de bevolkingstoename in Afrika en India. 95% van het plastic afval in rivieren en oceanen komt uit de 3e wereldlanden. Weet je hoeveel CO2 en vervuiling een mens veroorzaakt??

 

Is er nog steeds het verplichte celibataire leven voor priesters in de RK-kerk? Met daardoor

alle ellende van dien kwa kindermisbruik? Een paus die de voeten kust van illegale immigranten. Ja, hijzelf heeft er geen last van… hij woont ‘vrij mooi’. 

 

CDU Merkel is een ramp voor Europa, evenzo Juncker van de CSV; allebei ook christelijke partijen.Er is de geheime  EU-resolutie 1743, die meer islam wil in Europa. Afgedwongen in 1974 door het Midden-Oosten, in ruil voor hernieuwde levering van olie. Christelijke (dronken) Juncker

wil 60 miljoen Afrikanen naar Europa halen nog. Want ‘die hebben we nodig’. Wie is ‘we’? De bedrijven die goedkoop personeel nodig hebben? De sociale lagere klassen in de volkswijken hebben ze niet hoor. Toenemende rotzooi, onvriendelijkheid en criminaliteit. Wir schaffen das, zei Merkel. Maar alle verkrachtingen en aanslagen worden weggehouden uit de MSM. Lees eens op Voice of Europe; je schrikt je lam.

 

En wat kost het een geld, die immigratie! Aan zorg, de asiel-industrie, aan openbaar bestuur, aan

uitkeringen, en huizen bedoelt voor nederlandse jongeren gaan naar de nieuwkomers. Onze jongeren moeten maar tot hun 30e op de zolder wonen..

 

Buma is een aardige man, maar heeft geen daadkracht. Het is vlees nog vis. Logisch, de ene helft van het CDA neigt naar het linkse CU, en een groot deel is al lang naar de PVV of FvD want het SGP is ze net te dol.

 

Vroeger had je Lubbers en die haalde 50 zetels. Nu staat het CDA in de peiling op 12.. Veel rechtse christenen zijn al naar de PVV en FvD. Ze hebben dezelfde last als dat de CU; heeft; christenen zijn veiliger bij de FvD en PVV dan bij het CDA. Zie het debat dat Wilders voerde met

Segers.

 

En dat is logisch want er wordt in het huidige kabinet totaal geen tegengas gegeven aan D66,

bijna de meest onchristelijke partij die er is. Hun onchristelijke verplichte donorschap-‘’tenzij’’, en het gedram over LHBT-rechten, maakt het CDA onzichtbaar. Verder is het CDA tegen referenda, want het volk is natuurlijk ‘dom’/niet slim genoeg om over ‘’complexe zaken’’ een oordeel te ‘’kunnen hebben’’.

Zie het Oekraïne-referendum. Dan verspeel je al je krediet. CDA was ook vóór afschaffing van de dividendbelasting. Er is gewoon niks christelijks meer aan.

 

Ik snap ook niet waarom boeren/agrariërs en vissers nog op het CDA zouden stemmen. Wat hebben ze voor hen gedaan in Brussel?? : niets! Het CDA geeft alles weg; de agrariërs zitten met 100-den regels en wetten, moeten voldoen aan dit en dat, en verdienen te weinig. Onze vissers mogen te weinig vangen. Bijna waren we onze palingvangst kwijt geweest hoewel wij een fantastisch visbeleid hebben; een voorbeeld voor alle andere EU-landen. Wij kweken miljoenen glas-aaltjes en zetten die uit in het IJsselmeer zodat ze kunnen uitgroeien tot paling, we kweken oesters en garnalen die de zee helpen schoonmaken, vinden de pulskorf-netten uit, maar we worden in alles beknot door de EU; ten faveure van bijv de fransen. Treedt dan eens op; sla eens met je vuist op tafel.

 

Dat doet het CDA niet. Het is slap. Ze zijn ook niet tegen het verplichte bezoek van school-kinderen aan moskeeën. Ondanks dat wij een seculiere samenleving zijn. Maar het CDA doet niks. Het is namelijk goed voor ‘wederzijds begrip’. En ‘verbinding’. Eist het CDA dan dat moslim-kinderen ook eens in kerken en synagogen en Hindu-tempels kijken? Nee. SGP is hier veel beter in, met hun motie Bischop.

 

Ook op bijna alle andere dossiers zijn ze onzichtbaar. De ouderenzorg is uitgekleed. Er worden

geen wetten meer gehandhaafd. Politie komt handen tekort. Heel de zorg ook. Het is allemaal ontzettend ‘middle of the road’. En zo gaan we ‘gematigd’ naar de afgrond.

bottom of page